Bíró Lajos úton és környékén mászkál egy golden retriever szuka. Nagyon szép és barátságos. Nem tudom, hogy itt lakik-e a környéken, de ha a gazdája így hagyja kint, akkor egyszer el fogja valaki ütni!!!
Hozzászólások: 173 Regisztrált: 08.06.09 Lakóhely: Szigetszentmiklós Kor: 31
Incorrect integer value: '' for column 'user_banned' at row 1
Ez azért van mert sokan sz@rnak rá hogy a kutyájuk kimegy a kapun és elmászkál mikor kinyitják pl. kocsi kiálláskor, vagy még szándékosan is engedik ki hogy kint végezze el a dolgát, stb. De gyakran látok olyanokat is a környéken akik kiálláskor kinyitják, majd úgy is hagyják a kapukat órákig míg vissza nem érnek, mert olyan baromi fárasztó lehet az autóból kimászni és ki/becsukni Mindezt persze úgy hogy addig is a kutyák szabadon járhatnak ki és be, aztán egyszer vagy visszajön vagy nem, de ha mást nem is a kóbór állatok állományát garantáltan szaporítja ezekkel a kiruccanásokkal. Azokról az alkeszokról már nem is beszélve akik bringával szédelegnek a kocsmába oda-vissza, és közben a kutyája/kutyái ott loholnak mellette az úton. De olyan hülyét is láttam már pont itt a házunk elött hogy ment kocsival, és az ablakon kinyúlva tartva a pórázt futtatta a kutyáját, ami ezen a keskeny úton (mivel a kutya az autó bal oldalán a vezető felöli oldalon futott) elég érdekes dolog volt, de pont nem jött szembe senki így nem láttam hogy oldja meg.
A tanulság ebből hogy az a rengeteg kóbórnak hitt kutya korán sem az, csak a "gazdáik" felelőtlenek. Az állattartás kultúrája itt kb egy színvonalon van a közlekedésével és még sok mást is sorolhatnék. Nem valami rózsás a helyzet.
Hozzászólások: 584 Regisztrált: 01.09.09 Lakóhely: Szigetszentmiklós Kor: 32
Incorrect integer value: '' for column 'user_banned' at row 1
Kutyatulajdonosok!
Felhívás van a városban , hogy itt meg ott lesz eboltás.
A www.szszm.hu -n fent is van , hogy mikor és megközelítőleg , hogy hol is lesz.
Május 8. -n vinnénk a kutyát a Kéktóra. , hogy ott a kötelező oltást megkapja. Ezzel rendben is lennénk , de most olvastam a Kisvárosban , hogy az idei évtől térségünkben megszünik az összevezetett veszetség elleni oltás. S hogy minden kutyatulajdonos az általa választott állatorvosnál oltathatja be a kutyát.( most kötelező ott vagy nem? ) az oltás elmulasztása bírság is lehet.
Na most akkor mikor járok el helyesen? Ha az összevezetettre viszem el, vagy ha az általam választott állatorvoshoz viszem.
Valaki tud bővebbet?
Talált kutyák és macskák galériája! Ha talált kutyát vagy macskát, esetleg keresi kedvencét, akkor küldje be az állat fényképét és egy rövid leírást hozzá!
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.