Hozzászólások: 217 Regisztrált: 11.11.09 Lakóhely: szigetszentmiklós Kor: 42
Incorrect integer value: '' for column 'user_banned' at row 1
Mindig el akartam olvasni a Dr. Zsivagót, de valahogy folyton közbejött egy másik könyv. Így most megnéztem a tévében.... De inkább néztem volna húsz horrorfilmet, azokon viszonylag hamar túlteszem magam. Na de ez most annyira de annyira kihozott a sodromból, hogy még mindig ezen jár az eszem! Kíváncsi lennék, ha valaki olvasta/látta és szereti, ugyan ossza már meg velem MIÉRT???
Némi emésztés után, csak azért is...
Ha történelmi regényként nézem - hát igen. Van benne valami. Elég sok. És elég megrázóan. Elolvastam anno a Gulágot is, meg a Kommunizmus fekete könyvét, a Sztálingrádot... kb. azok tettek rám ilyen hatást. Mondjuk egyiket sem tudtam folyamatosan olvasni, annyira megviselték a gyomromat. A filmben különösen azok a részek, amikor a doki a "partizánokkal" járja a vidéket. Eszembe jutott róla a réges-régi - de már szovjet - plakát: "civilizált ember nem eszi meg a saját gyerekét"...
Ha szerelmi regényként nézem - hát nem. Pedig tudom, benne van a világ leghíresebb szerelmi történeteiben. De micsoda szerelem az, ami csak pusztít maga körül. Különben is undorító az egész ezen a vonalon! Annyira, de annyira felháborított, hogy akár már papnak is elmehetnék. Egyébként is bosszant, manapság is mennyire nem szent a család - mit várjunk hát egy egész társadalomtól? Szóval amikor drága főhősünk elintézi némi pityergéssel, hogy internálták a családját, na akkor leginkább szét tudtam volna verni a **** pofáját! Hű de nagyon, de nagyon!
Viszont arra jó volt az egész, hogy annyira felháborított, talán így még a könyvet is elolvasom. Mert olvasni jó.
Mindenesetre adott a karácsonyi hangulatomnak rendesen!
Könnyű a Fűrészeken és a többin jól szórakozni, amíg nem sok valóságot látunk benne. De ezt akár el is hihetem.
Szent Iván napja
(2002)
Úgy élj, mintha minden napod az utolsó lenne, mondják az indiánok. De mi persze nem úgy élünk. És Sz. Iván a fiatal színész, a sztár sem kivétel. Próba. Kikérés. Fotózás. Kikérés. TV felvétel. Lemezbemutató. Kikérés. Interjú. Próba. Kikérés. Hakni. Éjszakai show. Ez egy napja. Tarkítva magánélettel és magán- beszélgetésekkel. Őrült rohanás. Szinte már követhetetlen. Ha nem lenne Judit, a manager, leállna a gépezet, bár lehet, hogy nélküle el sem indult volna...
A film a tévében:
TV2, 2010. február 1. 11:45
Nekem tetszett. Kis bepillantás egy őrült világba. A népszerűség ára és súlya, a reggeli show-k durva paródiája, pénz, átverés, kis szerelem, érdekbarátságok ésatöbbi. Ugyan ki látja át a helyzetet? És nekem annyira "Magyarország ma" ez a film is.
Szia Taas,
jöttem fellendíteni a topikot
A film kontra könyv kérdésben szerintem a könyv a nyerő, amit én könyvben olvastam és filmen is láttam mindig a könyv volt a nyerő. Most kettő ilyen jut az eszembe a Tű a szénakazalban és a Cég. Mostanában nem sok időm van olvasni, max. mesekönyvet.
Csinálhatnánk egy filmklubot is. Kinéznénk a tévében egy filmet, amit megnéznénk és utána jól kiveséznénk.
cash írta:
Szia Taas,
jöttem fellendíteni a topikot
A film kontra könyv kérdésben szerintem a könyv a nyerő, amit én könyvben olvastam és filmen is láttam mindig a könyv volt a nyerő. Most kettő ilyen jut az eszembe a Tű a szénakazalban és a Cég. Mostanában nem sok időm van olvasni, max. mesekönyvet.
Csinálhatnánk egy filmklubot is. Kinéznénk a tévében egy filmet, amit megnéznénk és utána jól kiveséznénk.
A tévével az a legnagyobb bajom, hogy az engem érdeklő filmeket általában olyan időben adják, amikor már képtelen vagyok végignézni...
Én is inkább olvasok, de azt aztán amennyit csak tudok! Nekem a Gyűrűk ura volt az, amit pont úgy csináltak meg, ahogy én azt olvasva elképzeltem! Csalódás annál több volt!
De én benne vagyok a kivesézésben, épp csak nem tudom sosem biztosra megígérni, hogy akkor és azt meg tudom nézni, ahhoz elég zűrös az időbeosztásom :-). Persze nem lehetetlen. Viszont én általában szívesen nézek/olvasok olyanokat, amit ajánl nekem valaki, ezért is kezdtem ezt a topikot. Meg azért, mert van pl. olyan film, amit nem tudok megszerezni (megvenni sajnos nekem luxus), és reménykedtem, hátha... Ilyen pl. a Wounded Kneenél temessétek el a szívem.
Ja, és egyébkén a maximálisan kedvencem minden formában a Keresztapa!!! Azt MINDEN ÉVBEN legalább egyszer végignézem, és már el is olvastam vagy ötször. Mindig találok benne még újdonságot, és egyébként is imádom! A film az maga a tökély!
Na ennek nagyon örültem, amikor először feltetted a honlapra, és azóta is azon agyalok, hogy a francba tudnék elmenni. Bár már itthon elkezdtem beadagolni :-). De ha egyszerre vetítik, az elég tömény üldögélés, és eltart vagy éjfélig! Na mindegy, ma úgyis megyek arra, szerintem veszek is jegyet.
Budapest retró
Nahát ez a film a NAGYON!!!! Ezt mindenkinek meg kéne nézni, ha el akar tölteni kellemes nyolcvanakárhány percet. Aki kicsit is élt abban a korban, esetleg tényleg Budapesten, az biztos élvezni fogja. Aki nem élt, az legalább kaphat egy kicsit a hangulatból. Látványos, szórakoztató, és ma már igazán vicces is.
Nekem külön élmény, hogy végre arcot is kapcsolhatok az ismert narrátor hanghoz :-).
Mi kb. így néztük: hú, tényleg! emlékszel? és ott volt ez+az, jesszus! Pajtás újság, már el is felejtettem! Ja, és a 7-es busz volt az első "új busz" Pesten! micsoda "dugó" a körúton! és a ruhák! a közértek! a rácsos, fapados villamosok! A "belügyminiszter pajtás" - na ez volt a csúcs!
Igazán ajánlom mindenkinek!
Taas írta: Budapest retró
Nahát ez a film a NAGYON!!!! Ezt mindenkinek meg kéne nézni, ha el akar tölteni kellemes nyolcvanakárhány percet. Aki kicsit is élt abban a korban, esetleg tényleg Budapesten, az biztos élvezni fogja. Aki nem élt, az legalább kaphat egy kicsit a hangulatból. Látványos, szórakoztató, és ma már igazán vicces is.
Nekem külön élmény, hogy végre arcot is kapcsolhatok az ismert narrátor hanghoz :-).
Mi kb. így néztük: hú, tényleg! emlékszel? és ott volt ez+az, jesszus! Pajtás újság, már el is felejtettem! Ja, és a 7-es busz volt az első "új busz" Pesten! micsoda "dugó" a körúton! és a ruhák! a közértek! a rácsos, fapados villamosok! A "belügyminiszter pajtás" - na ez volt a csúcs!
Igazán ajánlom mindenkinek!
Ez majd akkor lesz dokumentumfilm Nadzsikám, ha valaki összevágja a Tasnádi életrajzot! Ez legfeljebb csak részlet lehet. ... és mivel ő maga annyira szeret életrajzokat írogatni magáról, lehet, hogy el is vállalja a forgatókönyv írást. ingyé' persze hihihi
Szóval az új szabály, hogy 10 perc alatt nem film!
Háború a nemzet ellen I-IV.
Na, megnéztem. Megérte azt a közel hat órát. Utána arra gondoltam, milyen jó lenne, ha minden híradóban csak 10 perceket leadnának belőle, és nem a minket egyáltalán nem érintő hírekről lenne szó. Az egész filmben nem nagyon volt olyan rész, amit bárki ne tudhatna, aki csak egy kicsit is nyitott szemmel jár az utóbbi évtizedekben, de azért konkrét számadatokkal alátámasztva kicsit más. És jó, hogy egyszerre néztem a négy részt, így még "ütősebb" volt.
Azért megint kicsit szkeptikus vagyok. Pl. a számok nem tudni mennyire valóságosak, bár ha csak töredékükben igazak, vagy csak megközelítőleg, akkor is siralmas a helyzet.
A Fidesz négy évét egyetlen mondattal érintette a film, konkrétan hogy akkor nem történtek privatizációs intézkedések. (De azért történt egy s más, ami a mai napig felbosszant.) Bár azt megemlítették, hogy a jelenlegi helyzet alakulásában minden eddigi rendszerváltás előtti és utáni kormányunk hibás.
Most, így a választások közeledtével abszolut propaganda-filmnek tűnik az egész, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez az igazság. És ha részigazság, akkor is szörnyű.
Ehhez képest ugye a mai hírek szerint a pénzügyminiszterünk szerint elhibázott lépés volt az ingatlanadó visszavonása, és az ország csak így kerülhetne ki a kátyúból. Igen, foglalkozik a film is az ingatlanadóval - bár a készítésekor még csak tervezet volt -, viszont fogllalkozik az off-shore cégekkel is. Tök jó, hogy kinek kell itt adót fizetni, és kinek nem.
Ja, és szintén mai hírek a Gyurcsány adóbevallása.... Ha egy családban már csak az egyik fő éves jövedelme meghaladja a 100 milliót, vajon milyen házat kellett venniük, amire hitelt kellett igényelni? Szegények. Aztán nehogy eladósodjanak Klárikával. Na, de ez már nem a film.
Szóval én ajánlom mindenkinek, ha hisz az összeesküvés elméletekben, ha nem. Egyébként is talán jobban lehet látni a dolgokat összefüggéseikben.
Ráadásul az utolsó rész ad egy kis reményt is, hogy talán még maradhatunk magyarságnak, de ehhez azért csak kéne, hogy egyre több ember mondja, hogy elég ebből.
És szintén a mai hírekben beszéltek a föld-moratóriumról, amivel nagyon sokat foglalkozik a film. Jelenlegi kormányunk szerint nem lehet megakadályozni, hogy kitolják a határidőt..... És amíg Magyarországon egy hold 6-800 ezer Ft, addig Ausztriában meghaladja a 2 milliót. Jópofa. Persze nekünk VAN is termőföldünk. Még. Üvöltenem kéne, hogy ne engedjétek elvenni, másunk már úgysincs!
Olyan jó lenne, ha végre helyrebillenne a nemzeti büszkeségünk, utána talán kicsit könnyebb lenne talpraállni. Manapság úgy tűnik, ez valóban egy birka nép, akivel BÁRMIT meg lehet tenni! Az ingatlanadó százezreket döntene nyomorba és tehetne hajléktalanokká, anno a benzin pár forintos emeléséért le tudott állni az éleet? Nekünk mindig irányítás kell? És abból is lehetőleg a leghülyébb?
Febr. 1-jén véletlenül akadtam rá, (bocs Taas, nem emlékeztem, hogy itt ajánlottad már a filmet) szóval megnéztem a Szent Iván napja c. filmet.
Tényleg jó kis film volt, az tetszett benne, hogy találtak olyan színészeket is, akik nem szerepelnek minden mai filmben, mint pl. Gesztesi. Semmi bajom vele, de minden filmben ott van.
A filmre térve, azért felszaladhatott volna igazán a nagymamájához.
Meg nem értettem azt a lepukkant kérót, ahova a film elején hazamegy aludni. A filmben később még elhangzik, hogy ha visszautasít már nem tudom, hogy mit (közben legóztunk, Rolival), akkor vissza kellene fizetni a lakáshitelt stb...Talán az elfoglaltságát akarták ezzel is kiélezni.
A táncoslánnyal pedig szerintem cseppet sem illettek össze.
Jók voltak a managercsaj dumái, a borostáról, nem borostáról, a célközönség megnyeréséről, ahogy a tvstudioban a szájába adták a szavakat, szegény magától semmit sem mondhatott, mert az hát az imidzs
Talált kutyák és macskák galériája! Ha talált kutyát vagy macskát, esetleg keresi kedvencét, akkor küldje be az állat fényképét és egy rövid leírást hozzá!
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.